Vormingsaanbod therapeuten

Basiscursus 2017-18     Experiëntieel Lichaamswerk (ELW)  

Therapiecentrum Daimon, Maasmechelen

Je praktijk groeit al lange tijd rond patiënten met psychosomatische klachten maar je hebt nood aan meer psychologische inzichten, kapstokken en wetenschappelijke fundamenten? Je wil meer houvast om je lichaamswerk te verdiepen met krachtige myofasciale technieken? Misschien ben je al langer op zoek om je klinische expertise te verbreden naar domeinen zoals ontwikkelingspsychologie, lichaamsgerichte psychotherapie of bodymind-filosofieJe bent toe aan een nieuwe uitdaging als therapeut of je hebt al getuigenissen gehoord van deelnemers en je bent gewoon nieuwsgierig…

 Dan is ELW zeker iets voor jou...

en dit najaar 2017 start een nieuwe basiscursus ! 

Laat je meenemen op een unieke en boeiende ontdekkingstocht doorheen alle domeinen die ELW integreert en ervaar hoe we wetenschappelijke inzichten en theorieën samenbrengen in concrete en bruikbare expertise voor jouw dagelijkse praktijk. Wat ELW is en welke topics er zeker al aan bod komen, vind je onder ELW-basiscursus ELW op deze website.

 

Heb je nog vragen of wil je al inschrijven? Kom gerust een kijkje nemen, stel je vragen en probeer het uit op het kennismakingsmoment ELW.

 

Voor wie?                      Lichaamstherapeuten, psychologen, psychotherapeuten en artsen

Waar ?                         Therapiecentrum Daimon, Maasmechelen

Wanneer?        

- lesweekend 1:               woensdag 8 t.e.m. vrijdag 10 november 2017

- lesweekend 2:               woensdag 13 t.e.m. vrijdag 15 december 2017

- lesweekend 3:               woensdag 21 t.e.m. vrijdag 23 februari 2018

Lesuren?                       woensdag 14u-18u; donderdag/vrijdag 9u30-17u30

Cursusgeld?                325 euro per weekend (lanceringsprijs, geen kmo-portefeuille)

Meer info nodig?        Aarzel niet te contacteren via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0476/ 545 128

 

 

Enkele getuigenissen huidige deelnemers ELW:

 

“Ik ben begonnen aan de ELW omdat ik heel graag wat meer wou te weten komen over het psychologisch ontwikkelingsniveau van mijn patiënten. Leren ontdekken op welk niveau een patiënt vast zit om van daaruit een meer gerichte behandeling te kunnen opstellen. ELW heeft voor mij persoonlijk een toegang mogelijk gemaakt om patiënten beter te begrijpen. Het belang van het gesprek voor, tijdens en na de behandelingen beter uit te diepen. Het is zeker en vast een absolute meerwaarde voor ons werk en voor jezelf als therapeut.” (Elke C.)

 

“Ik ben gestart met ELW omdat ik het gevoel had dat ik niet wist wie de persoon was, hoe hij kon functioneren en waarom hij bij mij in behandeling wou komen. Ik dacht dat ik kon voelen waar er spanning zat in zijn lichaam maar ‘waarom’? Op al deze vragen heb ik in de cursus een antwoord gevonden De cursus is zelfs nog verder gegaan dan mijn oorspronkelijke vragen. Ik heb andere tools gekregen om de patiënt in beweging te zetten. Ik durf meer “in” mijn patiënt te gaan. Ik heb de cursus ervaren als een uitbreiding van mijn opleiding fasciatherapie en niet als een nieuwe losstaande cursus.” (Davy B.)

 

“Als je mensen verzorgt, behandelt, begeleidt of beluistert is een zo breed mogelijke kijk een enorme meerwaarde. In het begrijpen van de totale persoon in zijn lichaam, emotie, denken en sociale context is ELW een mooie stap in de groei van jezelf als mens en therapeut. Als die opleiding dan ook nog inzicht geeft in het therapeutisch overlappingsgebied van eenheid in lichaam en geest en praktische tools aanbiedt wordt ze echt heel erg interessant. Als je als lichaamstherapeut al samenwerkt met psychotherapeuten of psychologen is een uitbreiding van je vocabulair onmisbaar om helder te kunnen communiceren. ELW vult dit voor mij meer dan bevredigend in en kan daarom alleen maar een stevige aanrader zijn voor alle therapeuten die echt willen meegroeien naar een visie die lichaam en geest echt verenigt in een helder bewustzijn.” (Daniël P.)

 

“Door de cursus ELW te volgen heb ik meer zelfvertouwen en inzicht gekregen om als therapeut de psychologische dieptestructuur van de patiënt te onderzoeken en te begrijpen waardoor ik het gevoel heb dat ik de patiënt beter kan begeleiden in dat gedeelte dat voor hemzelf “ontoegankelijk” is.  Daar waar ik vroeger de patiënt poogde te troosten en te helpen op deze momenten, durf ik nu deze emoties te laten bestaan en kan ik deze onbewuste informatie uit de patiënt zelfs makkelijker boven halen en zelfs stimuleren wanneer dat nodig blijkt te zijn om te kunnen evolueren in de therapie. Niet enkel theoretisch is de cursus een enorme verduidelijking en verrijking geweest voor mij maar ook in de praktijk heb ik andere en nieuwe tools gekregen om mijn bestaand therapeutisch arsenaal te verrijken.  Ik voelde dat ik werd uitgedaagd om mezelf open te stellen en uit mijn comfortzone te komen.  Daar waar eerst een bepaald scepsisme was is nu een enorm enthousiasme in de plaats gekomen.  Het is alsof mijn therapie een nieuwe dimensie heeft bij gekregen en daardoor een bijhorende “drive” om aan de slag te gaan.”  (Sophie VdP)

 

 

 

Voor meer info kan u informeren bij Joeri Calsius op 0476 545128