Joeri

Dr. Joeri Calsius, doctor in de psychologie, is van basisopleiding kinesitherapeut en klinisch psycholoog (MSc.), hij studeerde tevens gezondheidswetenschappen (MSc.) en cultuurfilosofie (MA.). Hij specialiseerde zich als osteopaat D.O. en als lichaamsgericht, psychodynamisch psychotherapeut.

Hij doctoreerde te Utrecht op een verhandeling rond een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.

Hij is als osteopaat en klinisch psycholoog-psychotherapeut werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen en Hasselt met focus op een geïntegreerde benadering van lichamelijke pijn en/of psycho-emotioneel lijden. Daarnaast is hij deeltijds werkzaam als universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaatopleidingen in binnen- en buitenland. Hij publiceert over de invloed van ervaringsgericht of experiëntieel lichaamswerk op lichaam, emotie en identiteit. Sinds een decennium ontwikkelt en doceert hij het trans-disciplinair therapiemodel  'Experiëntieel of Ervaringsgericht Lichaamswerk' (ELW) waarbinnen lichaamstherapie en psychotherapie geïntegreerd worden. Ondertussen worden diverse opleidingsvormen ELW reeds gegeven in zowel Vlaanderen als Nederland. Recent (2017) verscheen van zijn hand het boek "Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie." uitgegeven bij Acco. Hij is ook vice-voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. 

° Erkenningsnummer Psychologencommissie: 751107150
° Erkend psychotherapeut bij alle mutualiteiten
° Erkenningsnummer Osteopaat: 0/96245/76/000
° Riziv-nummer Kinesitherapeut: 5/28866/75/521
° Lid Raad van Bestuur Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen - Lid Belgische Vereniging Psychologen - Lid Vlaamse Vereniging Psychoanalytische Psychotherapie
° Erkenningsnummer European Association for Body-Psychotherapy: 1248